Comic Review: All New X-Men #6

background

Reeks: All New X-Men

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds: 5 oktober 2016

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260797

All New X-Men is een reeks die ons in verschillende aspecten bij elke uitgave opnieuw weet te verrassen. Het idee waarbij de jonge X-Men naar het heden worden geteleporteerd om te kunnen aanschouwen wat er met ‘hun’ wereld is gebeurd, opent natuurlijk heel wat pistes voor Marvel om op verder te bouwen. Met vooral Jean en Cyclops in de hoofdrol, die beiden het meest te verduren kregen in de vorige uitgaves, waren we dan ook benieuwd wat er in deel zes zou gaan gebeuren.

Jean ontwikkelt haar krachten sneller dan iedereen had gedacht, maar wetende dat ze in de toekomst (lees: het heden) zal sterven, baart het haar zorgen. Hetzelfde geldt voor Cyclops. Zijn toekomstige zelve gedraagt zich als een echte schurk én wist zijn eigen academie voor mutanten op te richten. Het spreekt voor zich dat de jonge X-Men zich niet meteen al te goed in hun vel voelen en in deel zes van All New X-Men wordt voornamelijk de focus gelegd op de evolutie die men nu reeds meemaakt, maar ook het gevaar van hun tijdreis. Daar wordt nog eens sterker de nadruk opgelegd wanneer de hele oude X-Men (vervoegd door enkele nieuwelingen, waaronder Deadpool) ook terug in de tijd reizen om de jonge X-Men te dwingen naar hun eigen tijdperk terug te keren. Een strijd tussen de mutanten zelf en heel wat vragen omtrent mogelijk invloeden concluderen deel zes uit de reeks.

background

All New X-Men kent met deel zes een interessant vervolg van de verhaallijn. Zo zitten de jonge X-Men met heel wat vragen, zoals wat de invloed van hun tijdreis zal zijn, maar duiken ook de oudere X-Men op om herrie te maken. Een ding is zeker: de jonge X-Men moeten dringend terug naar hun eigen tijdperk terugkeren, maar de vraag is nu nog precies waarom…

© Game4Me.be

8