Comic Review: Captain America #6

captain-america-006-banner

Reeks: Captain America

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds: 9 november 2016

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260926

Captain America is zichzelf niet meer. Na jaren te zijn opgesloten in Dimensie Z is hij terug in de echte bewoonde wereld beland, maar helaas volledig getraumatiseerd. De dood van Arnim Zola’s zoon, die Steve Rogers als zijn eigen vlees en bloed had grootgebracht, heeft een diepe indruk op de held nagelaten. Arnim Zola’s dochter leeft echter wel nog en heeft samen met Captain America de overstap gemaakt. Aan hen nu om zich terug aan te passen aan een compleet andere wereld, eentje waarin geen van beide zich nog echt thuis voelt…

Aangezien Steve Rogers een hoopje verdriet is, focust deel zes van de Nederlandstalige comicreeks zich heel even op Arnim Zola’s dochter. De vrouw voelt zich helemaal niet thuis in de ‘echte’ wereld en is dan ook met heel andere waarden en normen grootgebracht. Ze verafschuwt de maatschappij en laat de lezer ook inzien dat er heel wat mis is met de mensheid. De focus wordt dan ook iets verlegd om naar het einde toe terug de nadruk te leggen op Dr. Mindbubble. De nieuwe slechterik heeft het onder meer op S.H.I.E.L.D. gemunt, maar legt ondertussen ook bloot dat de opdrachtgevers van Captain America zelf reeds de middelen hebben voorzien hun eigen ‘experiment’ uit te schakelen mocht het ooit nodig zijn.

captain-america-006-banner

Het verhaal in Captain America gaat traag vooruit, maar valt gelukkig nooit stil. De ware plannen van Dr. Mindbubble moeten nog worden onthuld, al is het vooral organisatie S.H.I.E.L.D. dat in dit album voor de verrassing zorgt. Steve Rogers nog ietsje meer de put induwen kan voor een mooi volgend nummer zorgen. Voorlopig zitten we nog iets op onze honger, maar tot nu toe zit de reeks zeker nog niet zo slecht in elkaar.

© Game4Me.be

6