Comic Review: Eclipse #5

eclipse

Reeks: Eclipse

Uitgeverij: Image Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 15 maart 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Zack Kaplan / Giovanni Timpano

Al vier nummers lang genieten we van Eclipse, de reeks van auteir Zack Kaplan. De wereld die niet langer in het zonlicht kan leven en nu ’s nachts het leven voortzet en overdag onder de grond leeft is een succes. Het vorige nummer kende een klein dipje, maar is alweer drie maanden geleden verschenen. Rust doet goed?

Review  #1  #2  #3  #4

We hebben de moordpoging op Cielo en haar vader enkele maanden kunnen laten bezinken, maar zijn dochter gaat op zoek naar wie het op hen gemunt kan hebben. Cielo heeft het moeilijk om mensen te vertrouwen, al wordt dat onhandig afgebeeld in dit nummer. Dat had beter uitgeschreven kunnen worden, maar dat houdt het hoofdverhaal niet tegen te intrigeren.

eclipse5

Want we zitten dus sinds kort met mensen die wél in de zon kunnen lopen en niét levend verbranden. Dat op zich is al een interessant verhaalelement dat ons lang bezig kan houden, maar wanneer Baxter bij een onderzoek ook nog eens aangevallen wordt door een groepering die wél kan branden in de zon én een man aan een paal ontdekt die immuun is voor de nu schadelijke zon, is het hek helemaal van de dam.

Eclipse kende op het einde van het jaar een dipje in zijn verhaal, maar na enkele maanden van bezinning brengt het nieuwe nummer wél het verwachte niveau en is er weer genoeg om ons helemaal mee te slepen in het verhaal.

© Game4Me.be

8