Comic Review: Er Was eens… De Mens #1 – De Prehistorie

demens

Reeks: Er Was eens…De Mens

Uitgeverij: Silvester Strips

Pagina’s: 64

In de winkel sinds: maart 2017

Prijs: €6,95

ISBN: 9789463062060

Er Was Eens… De Mens is één van de tekenfilmseries die mensen die kind waren in de jaren ’90 vast en zeker gezien hebben. De reeks rond de man met de lange witte baard onderwees ons in de historie van de mens en de verschillende tijdperken en dat op een amusante manier. Vanaf nu kan dat weer in stripvorm.

Weer, want de reeks verscheen al in stripvorm. Alleen krijgen we dankzij Silvester Strips de reeks te lezen met vernieuwde tekeningen. Het concept blijft natuurlijk dezelfde. De bekende personages waarmee we opgroeiden zitten samen en Maestro, de oude man met veel te grote neus en lange witte baard, vertelt zijn publiek over de historie van de mensheid. In dit eerste album gaat het logischerwijs over de prehistorie.

demens2

En die geschiedenislessen worden leuk. Het is geen saaie boel met een opsomming van feiten. We krijgen wel veel feiten en weetjes mee, maar die zijn ook hier steevast verpakt in een leuke vorm. Prachtige tekeningen die nog veel mooier zijn dan voorheen in deze nieuwe uitgave, en hier en daar zit er ook wel leuke humor in. Niet alleen voor kinderen wiens geschiedenisles je wil opvrolijken, maar ook voor volwassenen die de geschiedenis op een leuke manier willen herbeleven.

De nieuwe tekeningen en  de bekende elementen van Er Was Eens… De Mens maken van het eerste album een grappig, educatief verhaal met leuke personages die jong en oud zullen te weten appreciëren. Ongetwijfeld worden de volgende delen minstens even leuk.

© Game4Me.be

7