Comic Review: Freeway Fighter #1

freewayfighter

Reeks: Freeway fighter

Uitgeverij: Titan Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 17 mei 2017

Prijs: €3,99

Schrijver / Artiest: Andi Ewington / Simon Coleby

Kent iemand Freeway Fighter? De fantasy gameboeken van Ian Livingston waren destijds erg populair en krijgen nu een tweede leven bij Titan Comics. Andi Ewington brengt een heel nieuw verhaal en wij zijn er als de kippen bij om je er over te vertellen.

De sfeer van Freeway Fighter kan je het best omschrijven als Mad Max-achtig. We krijgen een post-apocalyptische setting voorgeschoteld waar een virus een groot deel van de populatie heeft weggevaagd. De art doet erg denken aan Mad Max en hoewel het niet erg origineel lijkt, is het wel heel erg knap.

freewayfighter2

Het nummer begint met een race en een crash en springt vlak daarna twee jaar de toekomst in. We krijgen nog geen uitleg over het virus en hoe de wereld in verval geraakte, maar zien Belle de LeRosa proberen te overleven en op zoek gaan naar voorraad. Het sluit af met een cliffhanger die actie kan teweegbrengen en dus kijken we uit naar het volgend nummer.

Freeway Fighter kent een goede start, maar weet ons nog niet bij de keel te grijpen. De art is knap en de setting interessant, maar het verhaal gaat nog niet echt in op de virusuitbraak. Geen schitterende start, maar een degelijk nummer.

© Game4Me.be 

7