Comic Review: God Country #4

god

Reeks: God Country

Uitgeverij: Image Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 19 april 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Donny Cates / Geoff Shaw, Jason Wordie & John J. Hill

Het vorige nummer van de absolute topreeks God Country was eentje vol strijd en waar Emmett het zwaard Valofax mocht doen spreken. Nadat een confrontatie met een God vreedzaam opgelost werd, volgde er een God die alleen de wet van de sterkste kent. Emmett trekt naar de hel…

Review #1  #2  #3

Emmett en Valofax trekken naar de hel, want de monsters namen in het vorige nummer zijn kleindochter mee. Ondertussen moeten haar ouders op het thuisfront monsters afhouden en wordt hun geloof getest. Of toch dat van de moeder. Een interessant nummer die toont dat mensen compleet anders reageren op bepaalde situaties, al is dit natuurlijk eentje die je in het echte leven niet ziet.

godc

Maar het verhaal blijft ongemeen boeiend en vooral: de art is alweer subliem. Dat kan je hierboven zien en is alvast één consequent topelement. Wat wel een beetje teleurstelt is de uiteindelijke confrontatie de Emmett en Valofax aangaan, al is het interessant om zien hoe Emmett bespeeld wordt en Valofax écht wel een wapen is met een eigen willetje.

Overall weet de topreeks ook met zijn vierde nummer te overtuigen en zijn we na twee intense nummers erg benieuwd wat de volgende nummers voor ons in petto hebben. Maar dat het goed zal zijn, staat haast vast.

© Game4Me.be

8