Comic Review: I Hate Fairyland #12

fairy

Reeks: I Hate Fairyland

Uitgeverij: Image Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 19 april 2017

Prijs: $2,99

Schrijver / Artiest: Skottie Young

I Hate Fairyland is zonder twijfel één van onze meest favoriete comic-reeksen van dit moment. Niet de allerbeste of hoogstaande, maar wel een van de leukste. De avonturen van Gertrude zijn altijd weer absurd en kleurrijk en we waren benieuwd wat Skottie Young deze week in petto had.

Review  #8  #9  #10  #11

Deze week krijgen we een compleet andere setting en – voor even – een andere Gertrude te zien. De art is helemaal japans getint met Gert die gekleed als samurai de hilarische clan van de shiitake infiltreert om… een baby te stelen. Nu, ja… te redden. Gert wil namelijk eens iets goed doen en ook niemand vermoorden.

faiey2

Dat laatste lukt maar half, maar zorgt wel voor erg hilarische momenten die we met veel plezier lezen. De paddenstoelachtige wezens van de Shiitake clan zijn hilarisch en strijdvaardig en gertrude blijft gertrude. Alweer geen hoogstaand nummer, maar alleszins wel eentje waar alweer heel veel plezier aan te beleven valt.

Gertrude zou zichzelf niet zijn als er op het einde één en ander misloopt, en dat zorgt ervoor dat het einde al even hilarisch is als de reis ernaar toe. Van Fairyland krijgen we niet genoeg.

© Game4Me.be

7