Comic Review: Iron Man #6

iron-man-006-banner

Reeks: Iron Man

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds: 5 oktober 2016

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260605

We herinneren ons nog maar al te goed hoe we de eerste uitgaves van de nieuwe Iron Man enorm slaapwekkend vonden en het verhaal zo goed als hadden verworpen. Gelukkig voor Tony Stark, en de lezers, herpakte Marvel zich en kregen we in een nieuw deel een aangepaste verhaallijn voorgeschoteld waaruit blijkt dat Tony bij de geboorte door robot 451 erbovenop werd geholpen en net daardoor over dergelijk intellect beschikt. Zijnoot: 451 heeft nu, na al die jaren, Tony nodig planeet Aarde te verwoesten…

Met een Iron Man-pak dat gehackt is en de digitale Pepper die Tony niet kan helpen, lijkt het er niet goed uit te zien. Gelukkig voor ons blijft de schade beperkt en schakelt Tony alsnog robot 451 uit. Eenmaal terug thuis, wordt hij hartelijk ontvangen door zijn vrienden om zijn verjaardag te vieren. Maar dan krijgt het verhaal alsnog een wending. Zo blijkt men het aan het verkeerde eind te hebben en is Tony niet eens de zoon die hij denkt te zijn. Denkende als enig kind te zijn opgegroeid komt nu aan het licht dat de baby met problemen niet hem bleek te zijn, maar zijn broer waar hij het bestaan nog niet van af wist.

iron-man-006-banner

Marvel heeft er goed aan gedaan de verhaallijn van Iron Man om te gooien en komt in deel zes nogmaals met een verrassing op de proppen. Tony niet de echte opvolger van de Stark-familie en een broer die – gehandicapt – met opzet verborgen werd gehouden voor iedereen zodat 451 het niet ging te weten komen? Wij hopen alvast dat het zo spannend blijft en dat zit er dik in ook.

© Game4Me.be

7
en een half