Comic Review: Kill or be Killed #7

kobk

Reeks: Kill or Be Killed

Uitgeverij: Image Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 15 maart 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Ed Brubaker / Elizabeth Breitweiser & Sean Phillips

De voorbije zes nummers zagen we Dylan evolueren van een schijnbaar onschuldig persoon naar iemand die onder invloed van demonen begon te moorden. Dat zorgde in het vorig nummer voor een climax waarin hij ei zo na wist te ontsnappen en op de vlucht is. En blijkbaar weet ook de auteur niet waar zijn personage is.

Review  #1  #2  #3 #4 #5 #6

Want in dit nummer krijgen we Dylan gewoon niet te zien. Hij is op de vlucht en er wordt gefocust op Kira, zijn vriendin. Het is een heel anders nummer met een psychologisch kantje waarin Kira haar jeugd uit de doeken doet en haar personage enorm uitgediept wordt. Ze krijgt opeens een compleet verleden aangemeten, maar in de mate waarin overdrijft de auteur een beetje.

Kobk1

Het is allemaal best goed uitgeschreven en die diepgang is leuk, maar er wordt té lang op doorgegaan waardoor het  aan kracht verliest. Ja, het is interessant om te zien hoe mensen uit Dylan zijn omgeving zelf omgaan met familie en de dood, maar we interesseren ons vooral in waar Dylan in godsnaam is. Eén troost: het eindigt gewéldig.

Hoe het eindigt gaan we uiteraard niet zeggen, maar het is een enorme climax – letterlijk en figuurlijk – na een rondje psychologisch uitdiepen van zijn vriendin haar karakter. Goed geschreven, uitstekend slot maar iets té hard doorgegaan op het verleden van zijn vriendin.

© Game4Me.be

7