Comic Review: Mycroft Holmes and the Apocalypse Handbook #5

mycroft

Reeks: Mycroft Holmes

Uitgeverij: Titan Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 15 februari 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Kareem Abdul-Jabbar & Raymond Obstfeld / Joshua Cassara

Tot nu toe is de reeks rond Mycroft Holmes, van onder meer ex-basketbalster Kareem Abdul-Jabbar een straight hit gebleken. Vier nummers verschenen er al voor dat van deze week en vier keer werd het een schitterend nummer waarbij alles klopte. Dit vijfde en laatste nummer is het laatste. Althans dat van deze verhaallijn.

Review  #1   #2  #3  #4

De zoektocht naar de blauwdrukken mag dan wel goed afgelopen zijn, het blijft zoeken naar Kerry die ontvoerd werd. Toch begint het nummer met een rustig theepartijtje waarin Mycroft wat van zijn en voor Sherlock zijn verleden prijsgeeft en hoe de dood van zijn moeder Sherlock diep raakte. Hoe goed geschreven het ook is: het verhaal gaat er niet door vooruit, maar gelukkig duurt dat niet al te lang.

mycroft2

Op de boot krijgen we een spannend schouwspel met een dodelijk wapen en een valstrik voor Mycroft, maar die mag alweer met veel bravoure tonen dat hij een echte Holmes is en dus voor weinig verrassingen kan gesteld worden. Het is een goed einde, een spannend einde, maar het mist toch een beetje dat tikkeltje extra dat de vorige nummers allemaal hadden. Desalniettemin een zeer goede afsluiter van een sterke reeks.

Voorlopig is dit het laatste nummer, maar we zouden er niet rouwig om zijn mocht Mycroft Holmes nog meer avonturen bleven bij Titan Comics. Een sterk verhaal met indrukwekkende Visuals dat geen enkel nummer ontgoocheld heeft. Topwerk.

© Game4Me.be

 

8
en half