Comic Review: Quake Champions #1

quake1

Reeks: Quake Champions

Uitgeverij: Titan Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 9 augustus 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Ram V / Alan Quah

Quake is één van de klassiekers in de videogamewereld. De shooter beroerde de wereld in de jaren ’90 en de nieuwste game, Quake Champions, staat aan de poorten te trappelen om binnenkort opnieuw gamersharten te veroveren. Deze nieuwste reeks bij Titan Comics moet ons inleiden in de wereld van de game.

Centraal in deze comic staat ‘de ranger’. Eén van de personages in de videogame. Hij is in een hellegat terechtgekomen en zit er ogenschijnlijk vast. Tot hij de roep hoort van het thuisfront. Het zou kunnen dat dit zich allemaal in zijn hoofd afspeelt, maar opeens wil hij er alles aan doen om thuis te komen.

quake2

Daartussen zien we actie zoals we die kennen uit Quake-games. Snel, groots, explosief en cool. Alan Quah verzorgt de art en we herkennen zijn Dark Souls-werk hierin. Dat zorgt voor mooie plaatjes. Zowel tijdens de actie als tijdens de diepgang. Want als dit eerste nummer één ding toont, is dat er ook voor diepgang gezorgd wordt.

De reeks Champions moet ons duidelijk inleiden tot de wereld van de personages en daarom krijgen we ook diepgang en inzicht in het verleden van de personages die we anders zouden bekijken als generisch kanonnenvlees.

7