Comic review: Superior Spider-Man #7

The-Superior-Spider-Man-007-Banner

Reeks: Superior Spider-Man

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds: 18 januari 2017

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260865

Marvel heeft sinds enkele edities geleden moeite het tempo terug in de Superior Spider-Man comics te brengen en zelf hopen we dan ook al even op ietwat meer actie. De strijd tussen Doc Ock en Peter Parker wist voor voldoende vertier en niveau qua verhaalvertelling te zorgen, maar nu Doctor Octavius regeert zonder invloed van de ex-Spider-Man, heeft men moeite het plot interessant te houden. Toch hebben we het woord ‘dipje’ nog niet in de mond durven nemen. Wanneer Spider-Man grote kuis aan het houden is en daarmee ook Kingpin lijkt te hebben uitgeschakeld, zet het immers de deur wagenwijd open voor een andere slechterik: Green Goblin. 

Als we Green Goblin zeggen, denkt de meerderheid meteen aan diezelfde bad guy uit de Spider-Man filmadaptaties. Tijden zijn echter veranderd en in de comics kent Green Goblin inmiddels enkele opvolgers, waaronder eentje die onze Superior Spider-Man wil ontmaskeren aan de hand van de hulp van het volk. Slagen doet hij, kleine spoiler, al heeft dit gevolgen voor de toekomst. Zo gooit Marvel plots Spider-Man 2099 in de strijd die noodgedwongen naar het verleden moet terugkeren om ervoor te zorgen dat hij weldegelijk wordt geboren. Een plottwist die voor heel wat mysterie zorgt en ook uitstel van executie betekent voor de reeks.

The-Superior-Spider-Man-007-Banner

We geven The Superior Spider-Man nog even het voordeel van de twijfel en praten het gebrek aan tempo goed door de verrassende intrede van Spider-Man 2099. Waarom hij de huidige tijdlijn betreedt weten we inmiddels, wat hij verder van plan is, blijkt nog te moeten worden onthuld. Onze interesse blijft aangewakkerd, nu hopen we te worden overtuigd bij de volgende editie.

© Game4Me.be

6