Comic Review: The Forever War #1

forever war

Reeks: The Forever War

Uitgeverij: Titan Comics

Pagina’s: 32

In de winkel sinds: 15 februari 2017

Prijs: $3,99

Schrijver / Artiest: Joe Haldeman / Marvano

Ook deze week lanceert Titan Comics een nieuwe reeks, maar het gaat niet om een splinternieuw verhaal. Joe Haldeman is de auteur van The Forever War, een prijswinnend science-fiction verhaal uit 1974. Dit verhaal werd opgepikt en illustrator Marvano heeft het epische verhaal omgezet in een nieuwe comic.

Het science-fiction verhaal gaat over een onderwerp dat iedereen wel bezighoudt: ruimtereizen. In dit verhaal heeft de mens al basissen in verschillende uithoeken en worden er regelmatig rekruten op uit gestuurd die gevaarlijke missies moeten ondernemen. In dit eerste nummer wordt duidelijk dat die missies niet voor watjes zijn. Het is een brutaal, confronterend verhaal en het maakt nog indruk ook.

forever war2

Het verhaal heeft natuurlijk om een reden zoveel prijzen gewonnen en het wordt snel duidelijk waarom. Het is geen standaard ruimteverhaaltje met aliens die aanvallen en de mensheid die zelfdestructief is maar een verhaal dat rekening weet te houden met de moeilijkheden van ruimtereizen en de risico’s die dat met zich meebrengt. Er is ook een tot nu toe onzichtbare vijand, en wanneer die in het spel komt, wordt het wellicht nog beter.

Het ondertussen meer dan veertig jaar oude verhaal heeft helemaal geen last van de tijd. Het is een uitstekend geschreven science-fiction verhaal dat nog maar pas begonnen is en uitstekend getekend wordt door Marvano. Een goed begin voor de nieuwe comic.

© Game4Me.be

8