Comic Review: Thor #6

thor-god-of-thunder-006-banner

Reeks: Thor

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds:

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260551

“Mede! Ik wil meer mede!” Het lijkt alsof we na vijf comics nog niks anders hebben gehoord of gelezen, maar Thor zijn dorst lijkt nog altijd niet gelest. Na een leuk en spannend avontuur was Thor nog niet klaar met de God uit te hangen en kreeg hij een nieuwe opdracht voorgeschoteld: iets doen aan de Zwarte Elf Malekith. Het was het begin van een – voor de lezer – zenuwslopend verhaal vol oninteressante dialogen waar gelukkig nu een einde aan komt.    

Het kortverhaal waarin Thor het tegen Malekith opneemt heeft heel wat weg van de oorlogvoering uit Game of Thrones, maar dan zonder het echte bloedvergieten of echte strategische plannen. Zo krijgt de lezer heel wat informatie te verwerken met als eindresultaat een klein gevecht en een einde om ‘awoe’ naar te roepen. Dit klinkt misschien heel erg negatief, maar zo kan het ook bijna niet anders worden omschreven. De beker met mede (lees: bier) is leeg en dan heeft het voor ons ook weinig zin om nog een Thor-verhaal te willen lezen. Vooral als het alle inspiratie ontbreekt. Gelukkig is er in album nummer 6 een einde aan gekomen, al begint er meteen een nieuw kortverhaal waarin Thor het aan de stok krijgt met een draak. Opvallend hier is de aangepaste tekenstijl, die sterk verouderd oogt als in de verhalen van Thorgal.

thor-god-of-thunder-006-banner

We zaten dicht van een zenuwinzinking, maar zijn blij dat Thor zijn meest recente verhaal snel is afgelopen. Malekith is een verrader, maar eentje die ongestraft zijn gangetje is kunnen gaan en daarbovenop nog eens wordt beloond. Dit alles maakt de korte passage enorm overbodig en van de Thor comicreeks eentje die in niveau is aan het zakken. Beterschap zit er ook niet meteen aan te komen, toch niet voor de jongere fans onder ons…

© Game4Me.be

4