Comic Review: Wolverine #6

wolverine-006-banner

Reeks: Wolverine

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina’s: 72

In de winkel sinds: 9 november 2016

Prijs: € 6,99

ISBN: 9789002260674

Het gaat niet goed met Wolverine en dan hebben we het niet alleen over het hoofdpersonage van de comicreeks, maar ook over de laatste uitgaves. Zo startte het allemaal bijster interessant met een alomtegenwoordig vernietigend virus dat de mensheid wou uitroeien en zijn we geëvolueerd naar een triestig verhaal waarbij Wolverine zijn krachten is kwijtgespeeld. Het onderspit moeten delven tegen aartsvijand Sabretooth (die weigerde hem te vermoorden en hem liever ziet aftakelen) was de druppel waardoor Wolverine in een neerwaartse spiraal is beland. Vanaf dat moment wist men het niveau van de reeks helaas ook niet meer op te krikken, waardoor we met een bang hart aan deel 6 begonnen. 

Wolverine is vermoeid, maar hij is bijlange niet de enige. Bij aanvang van deel 6 krijgen we een strijd te lezen tussen Wolverine en zichzelf waarbij men af en toe afwisselt tussen twee tijdlijnen. Dat zorgt voor heel wat verwarring, vooral omdat de opbouw zodanig slecht in elkaar zit en je na afloop nog altijd niet weet waar alles nu precies om gaat. Wellicht zal dat in deel 7 uit de doeken gedaan worden, maar tot die tijd zal je jezelf moeten bezighouden met het aanschouwen van Wolverines klaagzang en zijn overstap van de X-Men naar een select groepje huurlingen.

wolverine-006-banner

Wolverine zijn comicreeks is in niveau aan het zakken, tot grote ergernis van lezers die de eerste delen wisten te smaken. Het feit dat het tempo heel erg laag ligt en er quasi niks gebeurt, doet de reeks verre van goed. Wij hopen snel op beterschap, al vrezen we het ergste. Wolverine zonder krachten en weg van de X-Men lijkt nu al niet interessant te wezen. Spijtig…

© Game4Me.be

5