Consolegames van de E3 door de scope van Joachim

Scopferfrevanjoachim

Exact één maand geleden vertoefden gamejournalisten in een jaarlijks gameparadijs dat plaatsvindt in Los Angeles, namelijk het Electronic Entertainment Expo. Om het gemakkelijker te maken, gebruiken we de afkorting E3. Velen onder ons hebben de liveshows misschien live bekeken, de rest zat ongetwijfeld te studeren voor de examens. Wel, er werden natuurlijk een aantal nieuwe games aangekondigd en hieronder som ik er graag enkele voor jullie op. 

Game4Me was helaas niet aanwezig op dit waanzinnig evenement, maar Tommy had voor jullie een handig overzicht gemaakt, waarin al het nieuws van de E3 staat opgesomd. Daarnaast had Glenn in het kort de persconferentie van zowel Microsoft als Sony neergepend. Daarom is nu de tijd daar om mijn maandelijkse ‘door de scope’ te besteden aan de games van de E3. Om het wat te beperken, ga ik het enkel hebben over de games voor PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Wil dit zeggen dat PC-gamers deze special beter kunnen overslaan? Zeker niet! Er zullen ongetwijfeld ook games de revue passeren die ook beschikbaar zullen zijn op PC. Anders zal ik jullie proberen over te halen om alsnog een console aan te schaffen voor de fantastische exclusives die er op verschijnen.

battlefield 4 1

We starten met de games die voor de E3 al waren aangekondigd en voor zowel de PS3 als Xbox 360 zullen uitkomen. Het is ook mogelijk dat van de volgende games een PS4- en/of Xbox One-versie wordt gemaakt. De eerste game die we zeker moeten bespreken, is FIFA 14. Elk jaar brengt EA een nieuw deel op de markt dat keer op keer fantastische reviews mag ontvangen. Ook 2013 krijgt van EA een FIFA-game. Dit keer werd er vooral gesleuteld aan het realisme. Virtueel voetballen zal nog nooit zo goed hebben aangevoeld als in FIFA 14. De bal zal op een realistische manier over het veld rollen of naar het doel vliegen. De voetballers reageren als echte mensen en voetballen als nooit tevoren. EA kwam niet met één game naar E3. Nee, ook Battlefield 4 was aanwezig. Het opmerkelijke aan deze shooter is de grafische pracht. Ongekend mooie graphics worden met Battlefield 4 op je scherm getoverd. Dat wordt zeker uitkijken naar deze game.

Er werd ook volop geracet met Need for Speed: Rivals en Gran Turismo 6. Criterion Games werkt momenteel aan de Need for Speed-game die we dit jaar nog mogen verwachten. Voor het eerst sinds jaren komt de Ferrari terug naar de game en dit laat de ontwikkelaar duidelijk zien door de vele screenshots en de eerste gameplaybeelden in de bekende, rode bolides van Italiaanse makelij. Gran Turismo 6 moet op zijn beurt de realistische racegame van 2013 worden door honderden wagens te implementeren en bovendien een levensechte ervaring aan gamers te bieden. Concurreren doen ze niet met NFS: Rivals, maar eerder met Forza Horizon 5: de Xbox One-exclusive. Wie de ultieme strijd gaat winnen, is nog een groot vraagteken. Momenteel kunnen we alleen maar afwachten en tot de release zullen de ontwikkelaars ons steeds proberen te overtuigen.

Need-for-Speed-Rivals-Gets-First-Screenshots-7

Ubisoft is al jaar en dag een grote naam in de gamewereld. De E3 was absoluut de kans om nog wat extra’s te laten zien van enkele eindejaarstoppers. Assassin’s Creed IV: Black Flag werd getoond, maar ook de game waar controle en het overmeesteren van Chicago centraal staat, Watch Dogs, werd rijkelijk aan het publiek getoond door middel van geweldige trailers. Zijn beide games kanshebbers op de Game of the Year Awards? Dat wordt nog afwachten, maar indien het wel het geval is, zal Ubisoft tegen zijn eigen games moeten concurreren.

Call of Duty: Ghosts is een andere game met hoge verwachtingen. Elk jaar komt er een Call of Duty-game, maar gamers verwachten steeds een game die beter is dan zijn voorganger. Of Ghosts hier verandering in kan brengen, is natuurlijk een persoonlijke mening, maar als we kijken wat de game te bieden heeft, zoals interactie met honden, staat de ontwikkelaar er goed voor. Hoe meer goede games er zijn, hoe beter dit is voor de gamer. Over goede games gesproken; er komt ook een nieuwe Killzone. Deze kreeg de naam Killzone: Shadow Fall en heeft op de E3-beurs menig journalist en gamer omvergeblazen met waanzinnige graphics. Verder is Tom Clancy’s: The Division bekendgemaakt. Een MMO shooter voor de next-gen consoles, dat kan alleen maar goed komen. We hebben er het volste vertrouwen in. Vertrouwen hebben we ook in DriveClub, een racegame voor de nieuwe consoles. Wij kregen reeds enkele oogverblindende screenshots voorgeschoteld wat ons meteen deed verlangen naar het spel.

division

Xbox One-exclusives waren ook aanwezig, zelfs meer dan exclusives voor de PS4. PlayStation-gamers, niet getreurd. Er zijn nog véél games in de maak voor Sony’s console. Enkele games waarmee Microsoft het publiek voor zich kon winnen, waren Quantum Break, Ryse: Son of Rome en Titanfall. Voor ons een must have van het eerste uur, hopelijk voor jullie gamers ook. We zullen waarschijnlijk versteld staan van de kracht van de nieuwe consoles en welke al dan niet superrealistische games beschikbaar zullen zijn. Alle opgenoemde games in deze special zijn niet de enige die tijdens de E3 werden getoond. We kregen bijvoorbeeld ook een trailer van The Order 1886, inFamous: Second Son, The Crew, Dead Rising 3, Wolfenstein: The New Order, Destiny en Daylight.

Zoals je al had vernomen en nogmaals in deze special kon lezen: de E3 van dit jaar was een geslaagd succes op het vlak van games. Op veel games werd dieper ingegaan en we kregen ook veel nieuwe IP’s te zien. Daarnaast kondigde Sony zijn PS4 aan en liet hem voor het eerst aan de wereld zien. De strijd tussen de twee giganten is vanaf nu echt begonnen. Laat de games maar in grote aantallen op ons afkomen!

© Game4Me.be
Joachim