Preview: The Elder Scrolls Online – Morrowind

morrow

Bethesda Softworks  –  6 juni 2017 – PC, PS4, Xbox One

Gamers die fan zijn van de Elder Scrolls-games kennen ongetwijfeld de derde game: Morrowind. Die game verscheen al in 2002 en na 15 lange jaren gaan we opnieuw kennis maken met Morrowind en omgeving via een uitbreiding voor het in 2014 uitgebrachte The Elder Scrolls Online. Zopas was er een bèta en daar gingen wij mee aan de slag.

Morrowind is één van de meest geliefde spellen in de Elder Scrolls-franchise, dus het spreekt vanzelf dat er wel uitgekeken wordt naar de uitbreiding. Wat meteen opvalt in deze bèta, is dat Vvardenfell en omgeving enorm herkenbaar is. De ontwikkelaar heeft zijn best gedaan om gamers die Morrowind speelden, opnieuw te charmeren door bekende elementen aan te reiken en dat terwijl het verhaal in deze uitbreiding toch zo’n 700 jaar afspeelt voor de gebeurtenissen uit de game van 2002.

morro2

In dat opzicht zijn we als doorwinterde Elder Scrolls-fans meteen mee met het verhaal in de uitbreiding. Al heeft de ontwikkelaar ook de kans gegeven aan nieuwe gamers om een heuse tutorial te doorlopen en zo te wennen aan alles wat de game te bieden heeft. Maar wat cruciaal is, is dat de omgeving heel erg levendig aanvoelt. En die levendige omgeving ziet er ook gewoon enorm goed uit. Morrowind 2.0 zeg maar, maar wel erg herkenbaar qua design. Geen probleem, want de quests en het verhaal die we beleven zijn anders en laten het toe de omgeving anders te beleven.

We hebben niet erg lang kunnen spelen, maar wat we zagen van het verhaal is veelbeloven. Vvardenfell zit vol families en clans die onderling intriges herbergen en dat is uiteraard voer voor een Elder Scrolls-verhaal. Die quest moeten we uiteraard ondernemen door middel van heel wat combat. PvE is altijd een belangrijk onderdeel geweest, maar ook PvP is dat, met de Battlegrounds die weliswaar voor multiplayer gamers bekende modi brengt, maar toch een meerwaarde geeft aan deze uitbreiding.  

morro3

Daarnaast zijn er ook nieuwe co-op raid missies met Hall of Fabrications en beide elementen voelen goed aan én bovendien hebben we weer een beetje meer mogelijkheden. Er is namelijk een nieuwe klasse beschikbaar in Morrowind. De Warden klasse is een interessante optie in het spel. Hij heeft zowel een ondersteunende en aanvallende functie met drie skillopties die je de mogelijkheid geven van Warden een uitgebalanceerd personage te maken. Dit en de nieuwe elementen die we in de bèta konden ervaren maken dat Morrowind een uitbreiding is om naar uit te kijken.

Het is voor Elder Scrolls-fans uitkijken naar 6 juni. Deze eerste echte uitbreiding voor TES: Online toont tijdens de bèta dat hij heel wat toevoegt én voor ervaren TES-spelers een nostalgische trip is die toch heel wat nieuwe en uitdagende elementen naar voren schuift.

© Game4Me.be