Project CARS 2’s Tommy Milner: van sim-racen naar winst in Le Mans

De “Built by Drivers”-reeks van autosport films, die de nauwe samenwerking tussen chauffeurs en ontwikkelaar Slighty Mad Studios voor de meest geanticipeerde racegame van dit jaar, Project CARS 2, in de kijker plaatst, schakelt vandaag in derde versnelling met de release van “From Sim to Pro” met Tommy Milner.

Als opvolger van deze succesvolle reeks films, “As Close As It Gets” met McLaren’s testchauffeur, Chris Goodwin, en “Porsche Passion” met Porsche fabrieksdriver Patrick Long, komen we in dit derde deel op de betrokkenheid van Corvette’s piloot en tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, Tommy Milner, bij de sim-racing community door middel van een reeks interviews met de CCO van Slightly Mad Studios: Rod Chong.

Project CARS 2: BUILT BY DRIVERS—“From Sim to Pro” met Tommy Milner vertelt het verhaal van hoe Tommy Milner die als 12 jarige amateur racegame mods speelde, gemaakt door oprichters van het ontwikkelingsteam die een decennium later de Project CARS-franchise zouden opstarten, het schopt tot tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans rijdend voor het fabrieksteam van Chevrolet Corvette.

De film onderzoekt hoe het carrièretraject van Tommy Milner en de ontwikkelaars van Slighty Mad Studios door de jaren heen parallel verliepen. Van een bescheiden begin als een mod groep waar samengewerkt werd met Tommy als jonge knaap, tot het uitgroeien tot professionele studio met een reeks hits terwijl Tommy’s racecarrière een hoge vlucht nam na zijn eerste overwinningen in Le Mans. De studio en de bestuurder hadden zo elk hun traject, op weg naar succes.

Bron: Persbericht

© Game4Me.be