Ubisoft-games 2014 door de scope van Joachim

Scopevanjoferfrfachim

Alright! De eerste door de scope van Joachim in 2014. En waar ga ik het ditmaal over hebben? Wel ik heb besloten om de reeds bekendgemaakte Ubisoft-games voor 2014 eens op een rijtje te zetten en kort te bespreken. Ubisoft is namelijk een ontwikkelaar die ik weet te appreciëren. Niet alleen omdat ze super sympathiek overkomen, maar ook door het leuke aanbod aan consolegames. 

Ja, dat ben ik: een consolegamer. PC-games speel ik niet, noch handhelds zijn hier aanwezig. Een student heeft geen bergen kapitaal onder zijn matras liggen, dus daarom houd ik het bij de consoles (PS3/PS4). Het eerste Ubisoft-spelletje dat eraan komt, is Assassin’s Creed: Liberation HD. Dit spel, zonder de HD, belandde eind 2012 al in de winkelrekken. Niet voor de consoles, maar voor Sony’s handheld, de PS Vita. Liberation was een van de games die het beter deed op de handheld, maar er niet met kop en schouders bovenuit stak. Volgens verschillende meningen was het een leuk spelletje, niet meer niet minder. Ubisoft ziet natuurlijk potentieel om er een consoleversie van te maken om de opbrengst te doen stijgen. Hun volste recht en hopelijk ook een goede zet. Als fan van de Assassin’s Creed reeks kijk ik dan ook enorm uit naar deze HD-versie. Laat Aveline maar op me afkomen. Ik ben er klaar voor!

the crew_

Niet alleen in een sluipmoordenaarspakje loop ik graag rond, maar ook in de wagen zit ik graag. Natuurlijk refereer ik niet naar mijn matzwarte Nissan GTR, maar naar racegame The Crew. Als racefreak begeef ik me graag op het asfalt en het liefst met een krachtig beestje onder me. The Crew wordt een game waarin we met elk soort bolide door de Verenigde Staten kunnen knallen. Races in de stad worden gereden met een blitse sportkar, maar als we buiten de stad gaan en door de velden moeten scheuren, dan kies je gewoon een Shelby met een paar honderd pk. Het leuke hieraan is dat je elke wagen tot aan de laatste vijs kunt aanpassen. Niet alleen het uiterlijk zal je kunnen veranderen, maar ook alles wat onder de motorkap zit. Naast al dat aanpaswerk, waar we ons uren mee zullen bezighouden, serveert Ubisoft ons een gigantische wereld. Ze pakken het dus zeer groots aan en daar hou ik van! Hoe groter, hoe beter? Daar kan ik jullie nog geen antwoord op geven, maar ik kijk er alvast naar uit.

En dan nu mijn favoriet. Een game die eigenlijk in 2013 in de winkelrekken moest liggen, maar door al dat uitstelwerk van tegenwoordig moeten we nog even wachten op het spel. Het spel waarover ik het heb, spelen we door de ogen van Aiden Pearce in de stad Chicago. Iedereen weet ondertussen dat ik het heb over het felbegeerde Watch Dogs. De hele stad naar je hand zetten, informatie bemachtigen over je vrienden en met de politie diens voeten spelen, geweldig toch! De macht die meneer Pearce heeft is ongelofelijk. Het is alsof we als een God door de stad wandelen en de eerste vervelende burger leren we een lesje door zijn bankrekening te plunderen. Zoals je opmerkt, ik kijk er naar uit. Momenteel is dit de game waar ik niet meer op kan wachten, dus Ubisoft: werk snel verder en maak een enthousiaste gamer van me!

watch-dogs-ps4-screen-3

Zoals je ziet: de zonet opgenoemde games zijn games om naar uit te kijken. Toch wil ik er nog eentje toevoegen aan mijn favorietenlijstje, namelijk Tom Clancy’s The Division. Wat ik er mag van verwachten is me nog onduidelijk. Er zijn al een aantal screenshots verschenen, een trailer die de prachtige graphics laat zien en ook gameplay. Alles ziet er zeer fijn uit waardoor een bepaalde sfeer wordt gecreëerd die mijn aandacht heeft getrokken. Om eerlijk te zijn, ik weet niet waarom ik naar het spel uitkijk. Omdat het er mooi uitziet? Ja. Omdat er shooterelementen zijn? Ja. Omdat het van Ubisoft is? Ook ja. Ik kan er nog geen finaal oordeel over geven, maar ik wil er gewoon meer van zien. Het kan nog alle richtingen uitgaan. Nog eentje van Ubisoft is South Park: The Stick of Truth. Deze lag normaal in december al tussen de andere games in de winkel, maar ook dit spelletje moest eraan geloven en worden uitgesteld. Ubisoft had de tijd nodig om de game wat bij te polijsten om ons alleen maar een leukere speelervaring te bezorgen. Het is nog wachten tot maart, maar zal het spel inslaan als een bom? Als ik de fans mag geloven van wel, maar maart is een maand boordevol leuke games… Concurrentie à volenté. Als laatste wil ik nog snel even Trials Fusion aanhalen. Een racegame, maar met brommers op speciale parcours. Ziet er leuk uit, maar heeft mijn hart nog niet kunnen veroveren.

Het aanbod aan Ubisoft-games ziet er dus redelijk goed uit. Mijn persoonlijke favoriet is Watch Dogs, nauw gevolgd door The Crew. Het zal echter nog enkele maanden wachten zijn vooraleer we met de games aan de slag kunnen. Wel goed nieuws voor de Assassin’s Creed-fans, want Liberation HD lanceert vandaag. Download de game snel uit de online winkels en ga aan de slag met de vrouwelijke assassin Aveline!

© Game4Me.be
Joachim